Over mezelf

Eef Theys °1978
Opleiding
Sint Lukas kunsthumaniora - Toegepaste beeldende kunst (grafiek)
Groep T Hogeschool - Regentaat plastische opvoeding
Stedelijke academie Aarschot - Beeldhouwkunst
SVV Vlaams Brabant - Realisatie damesmodeMet mijn 1,60m lengte en mijn veel te lange broeken, kreeg ik de honger naar het naaien. 

In 2009 schreef ik me samen met m’n maatje in voor de naailes. We stikten rechte lijntjes op papier, maakten met trots onze eerste schort en leerden opgelegde technieken waaraan we met veel tegenzin begonnen. De naaisels uit de eerste twee jaren waren een teleurstelling. Ik denk niet dat één van de creaties het huis heeft verlaten. ’t Is er eentje voor de grote kuis of om in de tuin te werken, klonk het dan.
Gaandeweg wisten we het juiste patroon te vertalen in de geknipte stof. We waren gebeten!
Pijlsnel ging het toen. Het leek of iedereen rondom ons last had van te lange broeken. Via blogs werd je overspoeld met nieuwe inzichten en werkwijzen, een bron aan informatie.

In 2013 startte ik Eulala c’est chic op. Een workshopcentrum waar je kan leren naaien, ook al weet je de persvoet nog niet staan. Ik dreef voor mezelf de naaiproductie op en legde de lat steeds hoger.

2016 schreef ik een boek dat begin 2017 het daglicht zag.
Wat hierboven staat beschreven is slechts een fractie van mezelf. Ik ben voltijds trouw aan mijn man Karl, voltijds mama van Eulalie (03-2007) en Cisse (10-2010) en voltijds tekenjuf van een 200-tal sjarels uit het VTI te Leuven.

Je begrijpt wellicht dat een dag voor mij veel te kort is en ik het type mama ben dat naait tussen de afwas van gisteren en de strijk van morgen. Een moeder met een hoofd nog voller dan een gemiddelde stoffenkast probeert, tussen de creaties heen, de chaos te beperken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten